Gymnastik, nærvær og fællesskab

Hvis man skulle beskrive BI og man kun måtte bruge tre ord, så ville det være gymnastik, nærvær og fællesskab. Vi dyrker nemlig rigtig meget gymnastik. Gymnastik er selve sjælen på BI – intet mindre. Og så er vi en lille skole med forholdsvis mange ansatte per elev. Faktisk optager vi aldrig mere end højst 78 elever på hver årgang.

BI logo

Fordi vi ikke er flere, opstår der optimale betingelser for nærvær, som gør at hver enkelt elev føler sig set, hørt og afholdt. Det gør, at vi kan tage hånd om den enkelte elevs udvikling. Hver enkelt elev har mere kontakt med lærerne, end det er tilfældet på mange andre efterskoler. Vi ser elevernes individuelle styrker og svagheder, og ved at lære dem rigtig godt at kende, kan vi flytte dem rigtig meget.

Vi tror på, at alle mennesker har nogle specielle kompetencer. Vores mål er, at eleverne skal opdage deres egne unikke kompetencer og lære at stole på dem. Der er ingen, der bliver glemt eller overset – hverken i undervisningen eller i de sociale aktiviteter. Derfor oplever vi år efter år et rigtigt stærkt fællesskab og sammenhold. Både indbyrdes blandt eleverne, men også ansatte og elever imellem.