BI – en fri skole – hvad vil det sige?

En efterskole er en del af de frie skoler. Nogle tror det betyder, at vi ikke vægter det boglige. Det er forkert. At vi er en del af de frie skoler, betyder blot, at vi er i stand til at tænke læring ind i nogle andre rammer end det, der er tilfældet i normale folkeskoler. Vi tror på, at læring ikke kun opstår i klasselokalet, og vi mener at indlæringen styrkes af fortælling, sang, naturoplevelser, socialt samvær og en masse idræt. Efterskolealderen er der, hvor de unge står lige på tærsklen til at blive voksne. Men inden de kan kalde sig voksne er der mange ting, de skal lære. En af de vigtigste ting er at tage ansvar, at stå til ansvar og at føle ansvar overfor andre. Det er en af de væsentligste ting, vi forsøger at lære dem på BI. Og hvis vi selv skal sige det, så er vi ret gode til det.

BI’s faciliteter

Vi kan lige så godt sige det, som det er. På BI bruger vi penge på at have fede gymnastik- og idrætsfaciliteter og på at have dygtige undervisere – og mange af dem. Vi er stolte af de faciliteter, vi kan tilbyde i vores egen idrætshal. Blandt bliver vi bare nødt til at prale lidt af vores 25m Skakoon fiberbane, som vi købte efter den blev brugt til VM i Odense i 2015. Vi har også en kæmpe pomfritgrav og trampoliner i gulv til hæve/sænkegrav. Vi har biler og stativer m.m., som vi bruger i Parkour, og vi har en spejlsal til dans og rytme og meget andet.

Vi har selvfølgelig også styr på alle de andre ting, som er vigtige for at skabe gode rammer for et efterskoleophold; hurtigt wi-fi på hele skolen, interaktive tavler i klasseværelserne, og lyse, store værelser, hvor eleverne bor sammen i hold af fire, opdelt i drenge og piger. På skolens område er der hyggekroge, streetbasket, beachvolley og et stort friluftsområde med shelter, bålplads og overdækkede spisesteder.

Beliggenhed

BI ligger naturskønt i Bøvlingbjerg, tæt på Vesterhavet, Søndervig, Thorsminde, Bovbjerg Fyr og Thyborøn. Bøvlingbjerg er et lille samfund med en velfungerende og populær friskole fra 0. til 8. klassetrin, børnehave, vuggestue, brugsforening med gode åbningstider og ikke mindst et fantastisk aktivt foreningsliv i den lokale idrætsforening, BUF. Der er 20 km til Lemvig og 30 km til Holstebro.

Måltider

Fordi vi er så fysisk aktive, så skal vi altså også have noget ordentligt mad! Hvis vi ikke får det, kan det gå ud over vores indlæringsevne og vores trivsel. Derfor går vi og vores dygtige køkkenpersonale meget op i at bruge friske og sunde råvarer, at maden er tilberedt fra bunden og at den samtidig smager godt. Vi eksperimenterer meget med maden og laver både dansk og udenlandske retter, og hvis vi har et specielt madtema, pynter vi op i spisesalen. Hvis man har gode forslag til retter, kan man også være heldig, at køkkenpersonalet laver det. Hver dag serveres der frisk, hjemmebagt fuldkornsbrød. Salater, rodfrugter, nødder og grøntsager, sunde olier og fedtfattige mejeriprodukter er også en fast del af kosten.

Der serveres tre hovedmåltider om dagen plus forfriskninger. Vi vægter det sociale samvær omkring måltiderne højt. Derfor er der mødepligt til hovedmåltiderne. Fire elever deler køkkentjansen i en uge, og skiftes til at hjælpe til i køkkenet og tage opvasken. En veloverstået køkkentjans medfører en lille belønning.

Vores køkken kan imødekomme særlige kostbehov, men sørg for at snakke evt. behov igennem med forstanderparret på forhånd.