Hverdagen

Vi er i skole hver dag fra kl. 7.45 til 17.45 hver dag. For nogen lyder det måske som en lang dag, men hvis du kigger på skemaeksemplet nedenfor, kan du se, at der hele tiden veksles mellem boglige fag, idræt/gymnastik og andre aktiviteter. På den måde stimuleres du hele tiden med nye indtryk og kan skiftevis hvile hjernen og kroppen. På BI har vi valgt en hverdag hvor der specielt først på ugen er tryk på. Til gengæld er der mere ro på når vi nærmer os weekenden.

MandagTirsdagOnsdagTorsdagFredag
7.00Morgentur – Bad – Morgenmad – Rengøring – Oprydning på værelser
7.45Boglige fagBoglige fagBoglige fagBoglige fagProjekformiddag
9.45Forfriskning – Nyheder – Fortælling
10.30LinjefagBoglige fagBI-Powerfull
Løb og fysisk træning
Linjefag
12.30MiddagsmadTeammiddag
12.45 Teammøde
MiddagsmadMiddagsmadMiddagsmad
13.00LektietimeLektietimeLektietimeGymnastik
14.00Boglige fagSuperrengøring og lærermøde
Samling/Fællessang
Boglige fagAflevering
Fri eller ekstra lektiehjælp
Boglige fag
Samling
14.45 Fri/Bus
16.00Forfriskning
16.15ValgfagSpringLinjefagBoglige fag
Spring
18.15Aftensmad
18.45Hviletime
19.30Aktiviteter/Fri
21.15Aftenkaffe og rengøring på områder
21.45Aftensamling
22.00På egen gang
22.30På eget værelse
23.00Godnat

Morgentur

Hver morgen løber eller går vi morgentur. På en ca. 1 km. lang (eller kort) rute kommer vi ud og starter dagen med lidt frisk luft. På Bøvling kan du faktisk gå rundt en hel dag i strømpesokker og ikke komme udenfor en dør – derfor synes vi også det er godt at starte dagen med lidt frisk luft. Mange elever løber turen, nogle løber hver anden dag og andre vælger at gå. Det er op til dig…

Fortælletimer, sang og nyhedstime

Hver formiddag samles hele skolen i vores foredragssal til “Samling”, som vi kalder det. Her er der fortælletime, sang og nyheder. Gennem fortælling lærer du om livet, om historien, poesien, humor og hører om de oplevelser, lærerne har med i deres rygsæk.

Vi synger en del sange fra den danske sangskat. Et par gange om ugen ser vi også nyheder. Vi kan finde på at læse nyhederne op fra avisen eller gå bag om historien. Når man går på efterskole, kan det føles som om man er i sin egen boble, derfor er det også vigtigt vi følger med i de ting der sker i verden og i vores samfund.

Lektie- og hviletimer

Modsat mange andre skoler har vi lektietime midt på dagen, og ikke efter aftensmaden hvor du er træt efter en hel dag med idræt og måske mere trænger til at smide dig på sengen med din iPad. Efter aftensmaden har vi en kort hviletime, hvor du slapper af eller hygger dig med dine værelseskammerater. Det er også her du har mulighed for at ringe hjem til dine forældre eller kammerater og venner. Eller hvis du har lyst, kan du også snuppe et hurtigt powernap, så du er klar til at bounce på trampolinerne resten af aftenen.

Fritid

Aftenerne er dine. Det er her du har din fritid. Du vælger selv, om du vil deltage i aktiviteterne i hallen eller bare hygge med vennerne i opholdsstuen eller spille spil, bordtennis og pool.

Teamlærerfunktion

Det er vigtigt, at du får en god start på dit efterskoleophold. På din første dag kommer du og dine forældre til at møde den teamlærer, som du skal være tilknyttet. Teamlæreren kommer til at fungere som din nærmeste kontaktperson under dit ophold. Han eller hun skal være med til at sikre, at du trives og udvikler dig personligt og fagligt.

Din teamlærer er også i kontakt med dine forældre, hvis der er noget, de skal inddrages i. Hvis der er problemer samarbejder teamlærerne også med skolens ledelse.

Dit team

Et team består af to værelser som sammen er tilknyttet en timelærer. Du og dit team kommer til at lave mange ting sammen i løbet af året, bl.a.:
Teamtur: I 2. skoleuge skal I på teamtur ud i det blå.
Teammiddage: Hver tirsdag spiser teamet middagsmad sammen
Teammøder: Efter den ugentlige teammiddag samles teamet og taler om det, der rører sig i øjeblikket.
Teamaftener: Aftener, hvor I hygger sammen som team. Det kunne være et besøg hos jeres teamlærer, hvor I spiller og snakker – eller hvad I ellers kan finde på.

Udlandsrejser

I december tager vi til Club La Santa Sport, på den canariske ø Lanzarote, som ligger ud for Afrikas vestkyst. Når vi har valgt La Santa er det fordi det giver os mulighed for at prøve kræfter med en masse forskellige sportsgrene og idrætsdiscipliner som cykling, tennis, triathlon kajak, windsurfing, dans, yoga, fitness, spinning osv. Kvaliteten af faciliteterne er i top og ud over de obligatoriske fællesaktiviteter, får du også selv lov til at vælge nogle aktiviteter.

Vi bor i lejligheder med plads til tre til seks personer, som hver får en lærer tilknyttet. I skal selv stå for de praktiske ting, og får udleveret madpenge, som I selv skal administrere og købe middagsmad for.

Lanzarote er en vulkansk ø, så vi vi også sørge for at komme ud og opleve landskabet, og der bliver også tid til at nyde varmen og dase i poolområdet.

Vi forbereder os ved at arbejde med at sætte personlige mål, så du kan få mest muligt ud af turen. I fortælletimerne op til turen kommer temaet til at være husholdningsbudget, så du og dine roommates er klædt på til at administrere indkøbene på La Santa.

Du kan se en lille video fra vores seneste tur på linket herunder:

Club La Santa Sport, december 2017

Skitur

Flere år har vi haft en tradition for en frivillig skitur med Bøvling Idrætsefterskole. Dine forældre og søskende er velkomne til at tage med, så de også kan dele oplevelse sammen med dig. Der vil være en egenudgift på ca. 3.000 kr (per næse) for skituren. For de elever som ikke ønsker, at deltage på skituren, er der undervisning på skolen. Det er et anderledes program med ture ud af huset mm.

Nærmere info omkring skituren kommer i starten af skoleåret.

Skitur til Hafjell 2018 med Bøvling Idrætsefterskole

Blive-weekender

Henover året har vi nogle såkaldte blive-weekender, som er obligatoriske. Særligt i marts måned er spækket med gymnastikopvisninger både lokalt og regionalt. Det er en stor fællesoplevelse at være på opvisningsturne, og det styrker fællesskabet helt enormt. Derfor vil der altså være perioder, hvor du ikke har mulighed for at komme hjem i weekenderne. Til gengæld får du oplevelser for livet sammen med dine skolekammerater.

Forlængede weekender

Når vi har forlængede weekender, holder vi undervisningsfri i dagene op til en weekend. Undervisningen kommer til at ligge på andre tidspunkter, fx bliveweekender. Det er meningen, at du skal bruge fridagene op til weekenden til at få ordnet tandlægebesøg og andre praktiske gøremål, som du ikke har mulighed for imens du opholder dig på BI. Så sørg for at planlægge efter det.

Normale weekender

Hvis du vælger at tilbringe weekenden på skolen, skal du følge programmet. Hver weekend på BI har et tema. Fx har vi tidligere haft natur-, spring-, nørde-, wellness og “Til-middag-hos”-tema. Disse weekender går under betegnelsen “de totalt fede weekender” og det er vi sikker på, du også vil synes de er.

Forældreweekender

For os er det vigtigt at invitere forældrene med ind i efterskoleoplevelsen. Det gør vi igennem forskellige arrangementer. I starten af skoleåret inviterer vi dine forældre til forældreweekend med overnatning (De skal selv medbringe telt eller campingvogn). Tanken med weekenden er, at dine forældre skal få et indblik i din hverdag på BI og forstå hvad det vil sige at gå på efterskole. De får lov til at møde dine værelseskammerater og deres forældre, og selvfølgelig skolens ansatte. Det giver et godt fundament for samarbejdet mellem skolen og dine forældre.

To gange om året holder vi forældresamtaler, og vi inviterer også til foredrag, forældrekaffe, juleklip, opvisninger m.m. Så du kan hilse dine forældre og sige, at de også godt kan glæde sig!

Hvis du har andre spørgsmål om hverdagen på BI er du velkommen til at kontakte os.

Hvad venter du på? Tilmeld dig nu! Tilmelding