Vi er i skole hver dag fra kl. 8.05 til 17.45 - For nogen lyder det måske som en lang dag, men hvis du kigger på skemaeksemplet nedenfor, kan du se der hele tiden veksles mellem boglige fag, idræt/gymnastik og andre aktiviteter.

På den måde stimuleres du hele tiden med nye indtryk og kan skiftevis hvile hjerne og krop. På BI har vi valgt en hverdag hvor der er først på ugen er fart på og til gengæld mere ro på, når vi nærmer os weekend.

Tid: Mandag Tirsdag Onsdag Torsdag Fredag
7.00 Morgentur – Bad – Morgenmad – Rengøring – Oprydning på værelser
8.05 Boglige fag Boglige fag

Boglige fag/
Profilfag

Boglige fag Projekformiddag
9.45   Forfriskning – Nyheder – Fortælling
10.30 Linjefag Rengøring Linjefag Linjefag
12.30 Middagsmad Team middag

Middagsmad Middagsmad Middagsmad
13.25 Boglige fag Fælles møde og sang Boglige fag  Boglige fag
15.00 Boglige fag Teammøde og aktiviteter Lektietime Lektietime Fælles gymnastik
15.30 Fri
16.00 Forfriskning
16.15 Drenge/Pige gymnastik Valgfag Drenge/Pige gymnastik Dans/Performance/
Spring
18.15 Aftensmad
18.45 Hviletime
19.30 Aktiviteter/Fri
21.00 Aftenkaffe og rengøring på områder
21.40 Aftensamling
22.00 På egen gang
22.15 På eget værelse
22.30 Godnat

Morgentur

Hver morgen løber eller går vi en morgentur på ca. 1 km. Vi nyder at komme ud og starte dagen med lidt frisk luft.
På Bøvling kan du faktisk gå rundt en hel dag i strømpesokker og ikke komme udenfor en dør - Derfor er det også rigtig godt at starte af ​​dagen med lidt frisk luft. Mange elever løber turen, nogle løber hver anden dag og andre vælger at gå. Det er op til dig ...

 

Fortælletimer, sang og nyhedstime

Hver formiddag samles hele skolen i vores foredragssal til “Samling”, som vi kalder det. Her er der fortælletime, sang og nyheder. Gennem fortælling lærer du om livet, om historien, poesien, humor og hører om oplevelserne, lærerne har med deres rygsæk.

Vi synger en del sange fra den danske sangskat. Et par gange om ugen ser vi også nyheder. Vi kan finde på at læse nyhederne op fra avisen eller gå bag om historien.
Når man går på efterskole, kan det føles som om man er i sin egen boble, derfor er det også vigtigt vi følger med i de ting der sker i verden og i vores samfund.

Lektie- og hviletimer

Modsat mange andre skoler har vi lektietid midt på dagen, og ikke efter aftensmaden, hvor du er træt efter en hel dag med idræt og måske mere trænger til at smide dig på sengen med din ipad.

Efter aftensmaden har vi en kort hviletid, hvor du slapper af eller hygger dig med dine værelseskammerater. Det er også her du har mulighed for at ringe hjem til din forældre eller kammerater og venner. Eller hvis du har lyst, kan du også snuppe og et hurtig powernap, så du er klar til at bounce på trampolinerne resten af ​​aftenen.

Fritid

Aftenerne er dine - Det er her du har din fritid.
Du vælger selv, om du vil deltage i aktiviteterne i hallen eller bare hygge med vennerne i opholdsstuen eller spille spil, bordtennis og pool.

Teamlærerfunktion

Det er vigtigt for os, at du får en god start på dit efterskoleophold. Når du starter på Bøvling Idrætsefterskole, vil du blive tilknyttet en teamlærer, som du og dine forældre vil blive introduceret for på din første dag.

Et team består af 2-3 værelser, som sammen er tilknyttet en teamlærer. Teamlæreren er din nærmeste kontaktperson og skal være med til at sikre dig den bedst mulige trivsel og udvikling både socialt, personligt og fagligt. Der vil jævnt fordelt på året være trivselssamtaler mellem dig og din teamlærer.

Det er også din teamlærer, der har kontakten til dine forældre, hvis der er noget, der skal tages hånd om i samarbejde med hjemmet. Hvis der opstår udfordringer eller andet af særligt karakter, inddrages skolens ledelse. Dit team vil, udover dit værelse, i starten blive din nærmeste "familie". Sammen kommer I til at lave forskellige ting gennem året. Blandt andet:

Team tur:
I den 1. skoleuge, tager I på teamtur sammen med jeres teamlærer. 

Teammiddage:
Hver tirsdag spiser I middagsmaden sammen med jeres team.

Teammøder
:
Efter den ugentlige teammiddag samles teamet og teamlærere og taler om det, der rører sig i øjeblikket.

Teamaftener
:
En teamaften kan være et besøg hos din teamlærer, hvor I hygger med spil, bagning eller andre sjove påfund.

MÅLTIDER

Fordi vi er så fysisk aktive, så skal vi altså også have noget ordentligt mad! Hvis vi ikke får det, kan det gå ud over vores indlæringsevne og vores trivsel. Derfor går vi og vores dygtige køkkenpersonale meget op i at bruge friske og sunde råvarer, at maden er tilberedt fra bunden og at den samtidig smager godt. Vi eksperimenterer meget med maden og laver både dansk og udenlandske retter, og hvis vi har et specielt madtema, pynter vi op i spisesalen. Hvis man har gode forslag til retter, kan man også være heldig, at køkkenpersonalet laver det. Hver dag serveres der frisk, hjemmebagt fuldkornsbrød. Salater, rodfrugter, nødder og grøntsager, sunde olier og fedtfattige mejeriprodukter er også en fast del af kosten.

Der serveres tre hovedmåltider om dagen plus forfriskninger. Vi vægter det sociale samvær omkring måltiderne højt. Derfor er der mødepligt til hovedmåltiderne. Fire elever deler køkkentjansen i en uge, og skiftes til at hjælpe til i køkkenet og tage opvasken. En veloverstået køkkentjans medfører en lille belønning.

Vores køkken kan imødekomme særlige kostbehov, men sørg for at snakke evt. behov igennem med forstanderparret på forhånd.

Blive-weekender

Henover året har vi nogle såkaldte blive-weekender, som er obligatoriske. Særligt i marts måned er spækket med gymnastikopvisninger både lokalt og regionalt. Det er en stor fællesoplevelse at være på opvisningsturne, og det styrker fællesskabet helt enormt. Derfor vil der altså være perioder, hvor du ikke har mulighed for at komme hjem i weekenderne. Til gengæld får du oplevelser for livet sammen med dine skolekammerater.

Forlængede weekender

Når vi har forlængede weekender, holder vi undervisningsfri i dagene op til en weekend. Undervisningen kommer til at ligge på andre tidspunkter, fx. bliveweekender. Det er meningen, at du skal bruge fridagene op til weekenden til at få ordnet tandlægebesøg og andre praktiske gøremål, som du ikke har mulighed for imens du opholder dig på BI. Så sørg for at planlægge efter det.

Forældreweekender

For os er det vigtigt at invitere forældrene med ind i efterskoleoplevelsen. Det gør vi igennem forskellige arrangementer. I starten af skoleåret inviterer vi dine forældre til forældreweekend med overnatning (De skal selv medbringe telt eller campingvogn). Tanken med weekenden er, at dine forældre skal få et indblik i din hverdag på BI og forstå hvad det vil sige at gå på efterskole. De får lov til at møde dine værelseskammerater og deres forældre, og selvfølgelig skolens ansatte. Det giver et godt fundament for samarbejdet mellem skolen og dine forældre.

To gange om året holder vi forældresamtaler, og vi inviterer også til foredrag, forældrekaffe, juleklip, opvisninger m.m. Så du kan hilse dine forældre og sige, at de også godt kan glæde sig!

Hvis du har andre spørgsmål om hverdagen på BI er du velkommen til at kontakte os.

Normale weekender

Hvis du vælger at tilbringe weekenden på skolen, skal du følge programmet. Hver weekend på BI har et tema. Vi har tidligere haft natur-, spring-, nørde-, wellness og “Til-middag-hos” og bryllups -tema. Disse weekender går under betegnelsen “de totalt fede weekender” og det er vi sikker på, du også vil synes de er.

Samarbejdspartnere: